
Suunniteletko asunnon vuokraamisesta tai vuokraatko sitä jo nyt? Oheisella videolla kerrotaan, miten vuokratuloista maksetaan verot, mitä vuokratuloista saa vähentää ja miten vuokratulot ilmoitetaan Verohallinnolle.
Uuden hallituksen linjaukset kolahtaa – osin kovinkin – asumisen kustannuksiin. Nämä mm. lisäävät kustannuksia: Jäteveroa korotetaan Asuntolainojen korkovähennysoikeutta kutistetaan Kiinteistöveroja korotetaan Lämmityskulut nousevat (sähkövero, öljyvero) Matkustuskustannukset nousevat (etenkin oman auton käyttö kallistuu) Nämä mm. vähentävät kustannuksia: Jätevesiasetusta kohtuullistetaan Kotitalousvähennyksen korvausprosenttia…
Verohallinnon ennakkotilastojen perusteella kiinteistöveron tuotto on reilut 1,6 miljardia euroa. Se on liki 100 miljoonaa enemmän kuin viime vuonna. Yleinen kiinteistöveroprosentti on noussut 114 kunnassa, vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 105 kunnassa ja muiden asuinrakennusten veroprosentti 86 kunnassa. Suurin osa kiinteistöverosta kertyy…
Kirjataanpa muistiin tuo euroraja, jotta jatkossa tietää tehdä urakat max. 14 999 euron hinnalla Rakentajan, esimerkiksi maatilan, pitää ilmoittaa heinäkuun alusta alkaen yli 15 000 euron rakennusurakat kuukausittain verohallinnolle. Lisäksi ilmoitetaan yhteisen rakennustyömaan työntekijät. Lue lisää Maaseudun tulevaisuudesta: Rakentajan ilmoitettava yli…
1.7.2014 lähtien kaikista rakennusluvalla tehdyistä töistä ja niistä maksetuista palkoista on tehtävä ilmoitus verottajalle. Esimerkiksi omakoti- ja mökkirakentajien on esitettävä todistus maksuista rakennuksen lopputarkastuksen yhteydessä. Uudet määräykset koskevat kaikkia rakennus- ja remonttitöitä, joihin vaaditaan rakennuslupa, niin kerrostaloissa kuin omakoti- ja…