
Meilläkin koetetaan olla mukana talkoissa ja nipistää sähkönkulutuksessa sieltä mistä mahdollista. Ja ainakin marraskuun osalta näyttäisi, että ollaan osin onnistuttu.
Meillä vaihdettiin hyvin palvellut (since 2005) ilmalämpöpumppu uuteen. Todettakoon alkuun, että syy vaihtoon ei ollut laitteen hajoaminen tmv. vaan ajatus hankkia uudempaa tekniikkaa paremmilla suoritusarvoilla. Vanha pumppu kun tuntui jo tässä muutaman viime vuoden aikana vähän “väsähtäneen”. Runsasluminen talvi on…
Meidän blogin ja talven 2019 luetuimpia kirjoituksia on ollut Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön jäätyminen, joten todetaan nyt aiheeseen liittyen, että meidän Toshiba -ilmalämpöpumppu näytti viime viikon lopulla tältä. Ehkä jäässä on liian voimakkaasti sanottu, mutta huurussa pumppu ainakin oli – kauttaaltaan.
On hyvä muistaa ja tiedostaa, että ilmalämpöpumppu ei aina toimi niin kuin junan vessa. Joku varalämmitysjärjestelmä on talossa hyvä olla vaikka päälämmityksenä olisikin pelkkä ilmalämpöpumppu. Me palattiin eilen lomilta ja useamman päivän reissun jälkeen kotona odotti aika viileä asunto. Lämpömittari…
Lämpöpumppujen käyttö rakennusten lämmityksessä on yleistynyt nopeasti. Energiateollisuuden mukaan lämpöpumpuilla tuotettiin viime vuonna jo yli 12 prosenttia asuin- ja palvelurakennusten lämmitykseen käytetystä energiasta, kun viisi vuotta sitten osuus oli 3–4 prosentin vaiheilla. Se on paljon. Meille hankittiin ilmalämpöpumppu marraskuussa 2005.…
Loppu häämöttää ja pikkuhiljaa alkaa tuntua siltä, että hommat loppuu. Tällä vauhdilla pääteasemalle päästään jo ensi viikolla. Viimeinen ikkuna alla, enää puuttuu lippa. Portaiden siirrossa rikottu sadevesikaivo tuli korjattua myös (kuva alla). Talon taakse Uponor -kaivo ja siitä etupihalle samanmoinen…