Tuli tuossa viime viikolla jo testattua Sukevan kesäkeittiön loimutusta. Hyvin toimii ja olihan se kala juurikin niin hyvää kuin muistelin. Parempaa ei ole.
Loimutuksessa on pari perusjuttua, jotka tulee muistaa.
- Mausta kala ajoissa (8h ennen tai yön yli) runsaalla sitruunapippurilla tai merisuolalla.
- Ennen tuleen laittoa pyyhi suola pois ja huuhtele kala kevyesti kylmällä vedellä.
- Sivele loimutuksen aikana aina välillä
- Tillisilppua oliiviöljyssä tai
- Valkosipulia ja tilliä rypsiöljyssä.
- Tilkka hunajaa antaa hauskan lisän.
- Lohifile kypsyy noin kilo tunnissa.
- Testaa kalan oikea etäisyys tulesta kädellä (laita käsi lähelle kalaa kalan ja tulen väliin)
- Kala on liian lähellä tulta jos pystyt pitämään kättä kalan pinnalla viisi sekuntia.
- Kala on liian kaukana tulesta jos pystyt pitämään kättä kalan pinnalla 20 sekuntia.
- Kala on sopivalla etäisyydellä tulesta jos pystyt pitämään kättä kalan pinnalla kymmenen sekuntia.
(tätä kirjoitusta luettu tänään ja eilen 1 krt)
Ihan hyvä infopaketti, pitää itsekin laittaa tuo loimutus taas kokeiluun kunhan kerkeää. Mutta paistoetäisyys on kyllä 5 sekuntia..
Itse olen kyllä tehnyt tuolla 10sek säännöllä ja oikein erinomaista on tullut.