Kesän 2017 munien hautominen meillä aloitettiin 26.kesäkuuta 2017 klo 21:00. “Laskettu aika” eli hautominen piti siis päättyä 21 päivän päästä tipujen kuoriutumiseen maanantaina 17.heinäkuuta 2017 klo 21:00. Tällä kertaa hautomossa oli viisi (omia) maatiaiskanakantaa piikkiönkanta -munaa.
Ensimmäinen tipu kuoriutui (vasta) tiistaina 14.15 ja toinen “autettiin” maailmaan keskiviikkona 14.00. Yksi munista ei kehittynyt. Kaksi tipuista ei päässyt munasta ulos ja kuoli loppuvaiheessa (kuoriutuessa).
Aiemmin meillä ollut hyvä onnistumisprosentti hautomisessa, mutta nyt tipuja tuli vain kaksi viidestä. Tässä kohtaa epäilyksemme on, että kosteus ollut liian alhainen hautomisen loppuvaiheessa. Mutta ihmetellään ja pohditaan aihetta vielä lisää ennen seuraavaa yritystä.
Lisää kuvia kanalasta ja tipuista.